Digi-tv antenniasennus ja yhteisantennijärjestelmät

digita_valk_pysty_rgb.jpg

Olemme DigitaPro asennusliike antenni- ja verkkotöille. 

Ajankohtaista:

Antenniverkossa tapahtuu muutoksia: 

DNA sulkee VHF-taajuuksia käyttävän antenniverkkonsa vuoden 2020 aikana ja keskittyy jatkossa tv-palvelujen kaapeli- ja laajakaistajakeluun. Lehdistötiedote 28.10.2019

Digita laajentaa UHF-alueen lähetyksiä lähetinasemiin maksukanavien osalta vuoden alusta 2020. Tiedote 12.9.2019

HD (T2) siirtymään aikataulu on edelleen avoinna. 

LTE 700 taajuusalueen käyttöönotto etenee. Toiminta-alueellamme on ensimäiset havainnot 4G liikenteestä 700 MHz taajuusalueella. Ennen televisiolähetteiden taajuusmuutosta vuosina 2014-2016 (televisio lähetteiden ollessa vielä 700 MHz taajuusalueella) LTE-suodatukset oli tehtävä 800 MHz suotimilla, jolloin LTE 700 alueen häiriöt ovat nyt uuden LTE taajuuden käyttöönoton myötä mahdollisia myös häiriösuotimilla aikaisemmin suojatuissa kohteissa. Todennettujen häiriöiden poistaminen on edelleen maksutonta OKT, rivi- ja kerrostaloissa sekä vapaa-ajan asunnoilla valtuutettujen asennusliikkeiden toimesta.

http://taajuustalkoot.fi/taajuustalkoot/  

Operattoreiden tarjoamien IP-TV palveluiden käyttöönotto, testaus ja asennuspalvelut. 

Kattava valikoima antenni- ja mastotarvikkeita:

Yhteisantennijärjestelmät, omakotitalot ja vapaa-ajan asuminen sekä matkailuajoneuvot.

Testatut antennit, suotimet, vahvistimet, mastot, kiinnikkeet ja jakoverkkotarvikkeet. Valikoimassa myös matkailuautoihin ja -vaunuihin ja aurinkopanelijärjestelmiin soveltuvat vahvistimet.

Sat-tuotteina mm. kansainvälisten sateliittilähetteiden lisäämiset digitaalisena kotimaisten antenni- tai kaapelilähetteiden rinnalle katseltavaksi antenni- tai kaapeliverkon digivirittimillä. 

Asennus- ja mittauspalvelut:

Tehokkaat ja monipuoliset mittalaitteet vastaanotto-ongelmien tutkimiseen, jakoverkkojen vaimennuksien ja signaalivoimakkuuksien mittaamiseen. Pystymme mittaamaan myös vastaanottoympäristössä olevia häiriölähetteitä ja poistamaan niitä järjestelmistä.

Mittamasto ja henkilönostin optimaalisten mastopaikkojen ja antennien korkeuksien määrittämiseksi. Mastotyövälineet myös vaativimpien mastotöiden suorittamiseen ja mastojen kaatamiseen huoltoa varten.  

Muutokset antennijärjestelmiin.

4G laajakaistan rakentaminen 800 ja 700 Mhz taajuudelle saattaa häiritä antennivastaanottoa lähellä uusia 4G tukiasemia. Lisätietoa asiasta http://taajuustalkoot.fi/.

Viestintäviraston määräys kiinteistön sisäverkoista ja teleurakoinnista. Määräyksessä on huomioituna taajuuksien muuttumisista tulevat vaatimukset järjestelmille.

Määräykset tietoliikenteen ja antennivastaanoton järjestämisestä sisältyvät tietoyhteiskuntakaari säädökseen

HD TV antenniverkoissa

Uusi toimilupakausi on alkamassa 17.5.2017 

Tiedoitamme kanava muutoksista niistä tiedon saatuamme.  

DNA:n HD-lähetinasemat Kiimingissä, Ylivieskassa, Tyrnävällä ja Kajaanissa ovat toiminnassa. 

Peittoalueeseen, lähetinasematietoihin, taajuuksiin ja käynnistysaikatauluihin pääset tutustumaan täältä: http://www.dna.fi/kuuluvuus-ja-peittoalueet

Dna:n lähetteet ovat VHF- taajuuksilla, joita ei ole ollut käytössä aikaisemmin digi-tv:n aikana. Mahdollisesti mastoissa olevat VHF-antennit ovat olleet käyttämättömänä useamman vuoden ja vastaanotto tapahtuu uusista lähetinasemista, jollloin antennit on suunnattava uudelleen. 

Digitan lähetysasemien kanavaluettelot ja häiriötiedoitteet: 

Käytössä olevat kanavat lähetinasemittain ja lähetinasemakohtaiset huolto ja häiriötiedot löytyvät:

https://www.digita.fi/kuluttajille/verkon_huolto-_ja_vikatiedot