Digi-tv antenniasennus ja yhteisantennijärjestelmät

digita_valk_pysty_rgb.jpg

Olemme DigitaPro asennusliike antenni- ja verkkotöille. 

Ajankohtaista:

TV5 tuo olympialaiset HD-laadulla koko Suomeen – TV5 HD -kanava näkyy AntenniTV:ssä kanavapaikalla 23.7.2021 alkaen. Linkki tiedotteeseen tässä 

Lähetteiden sisällössä on tapahtunut useita muutoksia kanavatarjonnan muuttuessa. Vastanottoongelmien ratkaisemiseen ohje löytyy tästä.
Taajuusmuutoksen ja lisättyjen HD-kanavien myötä löytyi verkkosuunnittelussa ennakoimaton täytelähettimien päällekkäisyys samalla taajuudella Vaalasta. Molempien lähettimien iso vesialue ja Kivesvaaran korkeus johtaa lähetyksen poikkeavan pitkään etenemään luoden päällekäisyyttä mm. Säräisniemen pohjoisrannalle. Alueelle tulee sekä Vaalan että Kivesvaaran täytelähettimien K 39 lähetteet, joilla on lähettimissä eri sisältö.
Verkkosuunnittelu on tietoinen tilanteesta ja muutostoimet on käynnistetty eilen. Tilanne koskee Kivesvaaran kanavanippua E K39 / 618MHz
Sub, Liv, Jim, AlfaTV, Hero,
1HD Music Television, INEZ, MT, One Way TV,
Livechat.fi, Estradi
ja Vaalan kanavanippua C K39 / 618MHz
TV5, Kutonen, TLC, FOX, Frii,
National Geographic
Muut Kivesvaaran ja Vaalan lähetinasemissa käytettävät taajuudet ja muut lähettinasemat toimivat normaalisti.

Antenniverkossa tapahtuu muutoksia:

Vaalan täytelähettimessä on vaihtunut yksi käytettävä taajuus ja HD-kanavien lähetys on käynnistynyt torstaina 14.5.2020.Taajuusmuutos koskee kanavaryhmää C, jossa TV5, Kutonen, TLC, FOX ja Nat. Lisäys mahdollistaa TV1, TV2 ja YLE TEEMA/FEM HD katselun. Muutos vaatii taajuuksien vaihtamista yhteisantennijärjestelmissä ja kanavat saa näkymään muutoksen jälkeen tekemällä laitteille kanavahaun tehdasasetusten kautta.

Maksu-tv lähetykset ovat siirtyneen Digitan lähettimiin 1.1.2020 lähtien. Kahdeksan uutta päälähetinasemaa ovat Fiskars, Haapavesi, Kerimäki, Koli, Mikkeli, Pernaja, Vaasa ja Vuokatti.Kanavanippujen palvelut voi tarkastaa Digitan karttapalvelusta. Uudet peittoalueet ja palvelut tulevat karttapalveluun 1.1.2020 alkaen.Haapaveden ja Vuokatin lähettimien alueella yhteisantennivahvistimille on lisättävä uudet taajuudet, jotta kanavat toimivat. Uudet kanavat löytyvät kanavahaun jälkeen.

Antenni HD-lähetykset laajenevat digitan verkossa:

Ylen tv-kanavat teräväpiirtona Digitan antenni-tv-verkkoon

Yle ja Digita ovat sopineet televisio-ja radiokanavien jakelusta vuosille 2020 - 2029. Ylen HD-muotoiset kanavat Yle TV1 HD, Yle TV2 HD, Yle Fem HD ja Yle Teema HD käynnistyvät Digitan maanlaajuisessa antenni-tv-verkossa keväällä 2020.

Teräväpiirtolähetysten käynnistyessä 1.4.2020 verkko kattaa 85 prosenttia väestöstä ja 1.6.2020 verkko on valtakunnallinen. Tiedoite 17.12.2019

DNA sulkee VHF-taajuuksia käyttävän antenniverkkonsa vuoden 2020 aikana ja keskittyy jatkossa tv-palvelujen kaapeli- ja laajakaistajakeluun. Lehdistötiedote 28.10.2019

LTE 700 taajuusalueen käyttöönotto etenee. Toiminta-alueellamme on ensimäiset havainnot 4G liikenteestä 700 MHz taajuusalueella. Ennen televisiolähetteiden taajuusmuutosta vuosina 2014-2016 (televisio lähetteiden ollessa vielä 700 MHz taajuusalueella) LTE-suodatukset oli tehtävä 800 MHz suotimilla, jolloin LTE 700 alueen häiriöt ovat nyt uuden LTE taajuuden käyttöönoton myötä mahdollisia myös häiriösuotimilla aikaisemmin suojatuissa kohteissa. Todennettujen häiriöiden poistaminen on edelleen maksutonta OKT, rivi- ja kerrostaloissa sekä vapaa-ajan asunnoilla valtuutettujen asennusliikkeiden toimesta.

http://taajuustalkoot.fi/taajuustalkoot/  

Operattoreiden tarjoamien IP-TV palveluiden käyttöönotto, testaus ja asennuspalvelut. 

Kattava valikoima antenni- ja mastotarvikkeita:

Yhteisantennijärjestelmät, omakotitalot ja vapaa-ajan asuminen sekä matkailuajoneuvot.

Testatut antennit, suotimet, vahvistimet, mastot, kiinnikkeet ja jakoverkkotarvikkeet. Valikoimassa myös matkailuautoihin ja -vaunuihin ja aurinkopanelijärjestelmiin soveltuvat vahvistimet.

Sat-tuotteina mm. kansainvälisten sateliittilähetteiden lisäämiset digitaalisena kotimaisten antenni- tai kaapelilähetteiden rinnalle katseltavaksi antenni- tai kaapeliverkon digivirittimillä. 

Asennus- ja mittauspalvelut:

Tehokkaat ja monipuoliset mittalaitteet vastaanotto-ongelmien tutkimiseen, jakoverkkojen vaimennuksien ja signaalivoimakkuuksien mittaamiseen. Pystymme mittaamaan myös vastaanottoympäristössä olevia häiriölähetteitä ja poistamaan niitä järjestelmistä.

Mittamasto ja henkilönostin optimaalisten mastopaikkojen ja antennien korkeuksien määrittämiseksi. Mastotyövälineet myös vaativimpien mastotöiden suorittamiseen ja mastojen kaatamiseen huoltoa varten.